Ληλάντια Γή

ΛΗΛΑΝΤΙΑ ΓΗ
Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ληλάντια Γή ξεκίνησε τα οινικά της βήματα το 2018 και αποτελείται από πέντε μέλη που ο καθένας έχει έναν κομβικό ρόλο στην παραγωγική διαδικασία από το αμπέλι μέχρι τον οίνο.
Βρίσκεται στην εύφορη γη του Ληλαντίου Πεδίου και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Μύτικας, σε μία περιοχή που έχει μακρόχρονη παράδοση στο αμπέλι. Το κλίμα χαρακτηρίζεται ως μεσογειακό με ήπιους χειμώνες και θερμά καλοκαίρια. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύκτας είναι μεγάλη, γεγονός που βοηθά στην ευεργετικά αργή ωρίμανση των σταφυλιών. Όσον αφορά το έδαφος χαρακτηρίζεται ως ιλυοαργιλώδες με ικανοποιητική στράγγιση. Σεβόμενοι την προστασία του οικοσυστήματος στο οποίο δρούμε χρησιμοποιούμε γεωργικές πρακτικές που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την βιοποικιλότητα του εδάφους και ενεργοποιούν την πανίδα. Έτσι πλήθος εργασιών στον αμπελώνα μας γίνονται χειρωνακτικά και οι γεωργικοί ελκυστήρες είναι χαμηλού βάρους για την αποφυγή συμπίεσης του εδάφους.
Η οινοποίηση των σταφυλιών πραγματοποιείται με σύγχρονες τεχνικές σε ανοξείδωτες δεξαμενές και η αλκοολική ζύμωση διεξάγεται με τις αυτόχθονες ζύμες. Ακολουθεί η ωρίμανση των οίνων πάνω στις φίνες οινολάσπες είτε σε ανοξείδωτες δεξαμενές είτε σε δρύινα βαρέλια.
Η ομάδα μας σέβεται την πρώτη ύλη και παράγει κρασιά νόστιμα που αντικατοπτρίζουν το terroir της περιοχής.

Επικοινωνία

Μύτικας 34100

Ν. Ευβοίας

k.katsikavalis@lilantiagi.gr

Mail Επικοινωνίας

www.lilantiagi.gr

Official Website

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-14:00

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κώστας Κατσικαβάλης

SHARE TO:

Επικοινωνία

Αταλάντη 35200

Ν. Φθιώτιδας

0030 22330 23172

Οινοποιείο Αταλάντης

0030 210 8075512

Κεντρικά Γραφεία

info@hatzimichalis.gr

Mail Επικοινωνίας

www.hatzimichalis.com

Official Website

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00 - 15:30

Επισκέψεις/Περιηγήσεις: (Απρίλιος-Οκτώβριος, εκτός περιόδου τρύγου τον Αύγουστο και αργιών) Δευτέρα - Παρασκευή 10:30 - 15:30
Σάββατο- Κυριακή: Κατόπιν ραντεβού
Για επισκέψεις ομάδων, την διοργάνωση γευμάτων και άλλων εκδηλώσεων ή για την επίσκεψη σε διαφορετικές ώρες από τις παραπάνω, απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία.
Υπεύθυνη επισκέψιμου οινοποιείου: Kα Δήμητρα Μαυρομάτη, forum@hatzimichalis.gr, 6937842366.

SHARE TO:

Scroll to top