Δελτίο Τύπου 2022 – Erasmus +

Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας

Δελτίο Τύπου

Αταλάντη, 22/6/2022

Σε τροχιά υλοποίησης το πρόγραμμα κινητικότητας κατάρτισης των 10 οινοποιών της ΕΝΟΑΚΕ στην οινοπαραγωγική περιοχή της Rioja της Ισπανίας (19-25/6/2022), στο πλαίσιο της υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus Plus, με κωδικό σχεδίου «2019-1-EL01-KA102-060965» και τίτλο «TERRoir Adaptation in CLIMAte change» με εξαιρετικές εντυπώσεις από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έως τώρα.

Τη Δευτέρα 20/6 και την Τρίτη 21/6 παρακολούθησαν διαλέξεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το πώς αυτή επηρεάζει την αμπελοκομία, τα οινολογικά χαρακτηριστικά του κόκκινου και του λευκού κρασιού καθώς και καινοτόμες ερευνητικές γραμμές για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινολογική προσαρμογή στην κλιματική προσαρμογή.

Επισκέφθηκαν επίσης το πειραματικό οινοποιείο του Πανεπιστημίου Rioja καθώς και το Ινστιτούτο Επιστημών Αμπέλου και Οίνου (ICVV).

Την εκπαίδευση των 10 οινοποιών της ΕΝΟΑΚΕ έχει αναλάβει το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Rioja με συνεχείς επισκέψεις με δοκιμές οίνου σε οινοποιεία και αμπελοτόπια της περιοχής καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις και συναφή επιστημονικά σεμινάρια υψηλού επιπέδου.

Αρωγός στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος σχεδίου, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων Erasmus+ στην Ελλάδα.

Από την ΕΝΟΑΚΕ

RIOJA ENOAKE