Δελτίο Τύπου 2022 – Ανακοίνωση Υλοποίησης Μετά Τις Παρατάσεις

Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας

Δελτίο Τύπου

Αταλάντη, 23/5/2022

Υλοποίηση του νέου εγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου σχεδίου κινητικότητας της ΕΝΟΑΚΕ, με τίτλο «TERRACLIMA. TERRoir Adaptation in CLIMAte change» και Κωδικό έργου: 2019-1-EL01-KA102-060965.

Το έργο εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1, στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης VET, Erasmus+ και προβλέπει την κατάρτιση 10 ατόμων, που ανήκουν στο προσωπικό των οινοποιητικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΝΟΑΚΕ, τα οποία θα καταρτιστούν σε θέματα προσαρμογής του terroir στην επικείμενη κλιματική αλλαγή.

Η κινητικότητα κατάρτισης, που αποτελεί τη δεύτερη στη σειρά που εξασφάλισε η ΕΝΟΑΚΕ για τα μέλη της, θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί από 19-25/6/2022 στην Ισπανία. Ως φορέας υποδοχής επιλέχτηκε το Πανεπιστήμιο της Rioja, στη Βόρεια Ισπανία/ Λογρονο, καθώς έχει να επιδείξει συναφή εμπειρία και σημαντικό ερευνητικό έργο. Οι δραστηριότητες κατάρτισης περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις σε οινοποιεία, που εφαρμόζουν καλές πρακτικές επί του θέματος κατάρτισης, ξεναγήσεις σε αμπελοτόπια, συναφή επιστημονικά σεμινάρια εντός του Πανεπιστημίου, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αρωγός και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, προϋπολογισμού 16.060 ευρώ, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

ΙΚΥ ΕΝΟΑΚΕ
Για την ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε