ΟινοΚεντρικά
τα Μεγάλα Κρασιά των Βουνών


Κτήμα Θεόπετρα

  
   
 
Οι αμπελώνες του κτήματος Θεόπετρα, του οινικού τομέα της εταιρείας Τσιλιλή, απλώνονται σε έκταση 100 περίπου στρεμμάτων επικλινών πλαγιών στο νόμο Τρικάλων, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας, ανατολικά των Μετεώρων, σε υψόμετρο 300-380μ. και βρίσκονται στον τελευταίο χρόνο του μεταβατικού σταδίου από τη συμβατική στη βιολογική καλλιέργεια.
Η σύσταση των εδαφών είναι ασβεστολιθική, αμμοαργιλώδης και κατά θέσεις πετρώδης και εμφανίζει αρκετές ομοιότητες με το αποθετικό υλικό (θαλάσσια απολιθώματα) από το οποίο δημιουργήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων οι γεωλογικοί σχηματισμοί των βράχων των Μετεώρων, με αποτέλεσμα την πολύ καλή αποστράγγιση των νέρων της βροχής.
Οι συχνοί βόρειοι άνεμοι από τις πλαγιές της Πίνδου και ο ποταμός Ληθαίος που διασχίζει την περιοχή, δημιουργούν ήπιες συνθήκες στις περιόδους βλαστικής ανάπτυξης των αμπελιών και βοηθούν στο να επιτυγχάνονται οι αναγκαίες, για τη σωστή ωρίμανση των σταφυλιών, θερμοκρασιακές διαφορές ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα.
Σ’αυτό το εξαιρετικό εδαφολογικοκλιματικό περιβάλλον παράγεται σήμερα ένας πολύ μικρός αριθμός από, αντιπροσωπευτικά για την περιοχή, κρασιά υψηλών προδιαγραφών με την γεωγραφική ένδειξη «Τοπικός Οίνος Μετεώρων», η οποία εγκρίθηκε κατόπιν ενεργειών του κτήματος Θεόπετρα.
 
τηλ.: 210 2524567, 6978 331870

 

 
Το site βρίσκεται υπό κατασκευή.


E-mail: info@enoake.gr


Κατασκευή & Φιλοξενία Web Ideas