ΟινοΚεντρικά
τα Μεγάλα Κρασιά των Βουνών


Δελτίου Τύπου του σχεδίου κινητικότητας της ΕΝΟΑΚΕ, με τίτλο «TERRACLIMA. TERRoir Adaptation in CLIMAte change»

  

Δελτίο Τύπου

Αταλάντη, 13/9/2019

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση του νέου εγκεκριμένου  χρηματοδοτούμενου σχεδίου κινητικότητας της ΕΝΟΑΚΕ,  με τίτλο «TERRACLIMATERRoir Adaptation in CLIMAte change» και Κωδικό έργου: 2019-1-EL01-KA102-060965.

        Το έργο εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας  ΚΑ1, στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης VET, Erasmus+ και προβλέπει την κατάρτιση 10 ατόμων, που ανήκουν στο προσωπικό των οινοποιητικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΝΟΑΚΕ, τα οποία θα καταρτιστούν σε θέματα προσαρμογής  του  terroir στην επικείμενη κλιματική αλλαγή.

   Η κινητικότητα κατάρτισης, που αποτελεί τη δεύτερη στη σειρά που εξασφάλισε η ΕΝΟΑΚΕ για τα μέλη της,  θα διαρκέσει 7 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2020 στην Ισπανία. Ως φορέας υποδοχής επιλέχτηκε το Πανεπιστήμιο της Rioja, στη Βόρεια Ισπανία, καθώς έχει να επιδείξει συναφή εμπειρία και σημαντικό ερευνητικό έργο. Οι δραστηριότητες κατάρτισης περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις σε επισκέψιμα οινοποιία, που εφαρμόζουν καλές πρακτικές επί του θέματος κατάρτισης, ξεναγήσεις σε αμπελοτόπια, συναφή σεμινάρια εντός του Πανεπιστημίου, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν  πολιτιστικές επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή.

       Αρωγός και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, προϋπολογισμού 16.060 ευρώ, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης   των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

Το site βρίσκεται υπό κατασκευή.


E-mail: info@enoake.gr


Κατασκευή & Φιλοξενία Web Ideas