ΟινοΚεντρικά
τα Μεγάλα Κρασιά των Βουνών


Εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος «OENOVATIVE. Networking current trends and activities in wine tourism»

  

Δελτίο Τύπου

Αταλάντη, 1/6/2018

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε., το απόγευμα της Πέμπτης 1/6/2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, η  εσπερίδα διάδοσης των αποτελεσμάτων του υλοποιηθέντος, στο Bordeaux από 22-28/4/2018,  χρηματοδοτούμενου σχεδίου κινητικότητας Erasmus plus,  με τίτλο «OENOVATIVE. Networking current trends and activities in wine tourism» και Κωδικό έργου: 2017-1-EL01-KA102-035596.

        Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας παρουσιάστηκαν οι εμπειρίες από τις επισκέψεις μελέτης στα Chateaux της περιοχής, η ληφθείσα γνώση από τα, υψηλού επιπέδου, τεχνικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν στον φορέα υποδοχής (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο Bordeaux), ενώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό  και τα καταγεγραμμένα  χρήσιμα συμπεράσματα πάνω στις νέες τάσεις του οινοτουρισμού σε μια χώρα πρότυπο όπως η Γαλλία, έγιναν αφορμή για τη διατύπωση ενός κοινού αιτήματος, αυτού της χάραξης εθνικής στρατηγικής για τον Οινοτουρισμό στην Ελλάδα, με ειδική μέριμνα ανά οινοπαραγωγική περιοχή.

      Ακολούθησαν οι απονομές των πιστοποιητικών παρακολούθησης και των mobility europasses στους 10 οινοποιούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στο Bordeaux.

        Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν εκτός από τους συμμετέχοντες, ο κος Κελαιδίτης Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, η κα Κορνηλία Αλεξιάδου Υπεύθυνη επικοινωνίας του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και εκπροσώπου στην Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού, η κα Θυμιοπούλου Διευθύντρια εργαστηριακού κέντρου Αλιβερίου και πλήθος ενδιαφερομένων επιχειρήσεων.

     Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε) ως Φορέας αποστολής. ευχαριστεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδος, για την ευγενική παραχώρηση χρήσης της αίθουσας για τις ανάγκες της εσπερίδας και τη γενικότερη υποστήριξη.

          Αρωγός και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών-Εθνικός Φορέας διαχείρισης  των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.

Το site βρίσκεται υπό κατασκευή.


E-mail: info@enoake.gr


Κατασκευή & Φιλοξενία Web Ideas