ΟινοΚεντρικά
τα Μεγάλα Κρασιά των Βουνών


Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ERASMUS+ ΚΑ1 στο Bordeaux της Γαλλίας

  

 

Η ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις διαμορφωθείσες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στον κλάδο του οίνου όσο και το αυξανόμενο ενδιαφέρον  για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη της εξειδικευμένης κατάρτισης του προσωπικού των μελών της. Για το λόγο αυτό, με απόφαση του ΔΣ της, υπέβαλλε πρόταση για σχέδιο κινητικότητας μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος Erasmus plus, KA1.

          Το σχέδιο εγκρίθηκε από τη διαχειριστική αρχή  και  προβλέπει την επαγγελματική κατάρτιση 10 ατόμων, που ανήκουν στο προσωπικό των μελών της ΕΝΟΑΚΕ  (ιδιοκτήτες οινοποιείων και εργαζόμενοι σε αυτά) στις σύγχρονες πτυχές και καινοτόμες τάσεις του οινοτουρισμού. Τα άτομα αυτά θα είναι είτε οινολόγοι, είτε διοικητικά στελέχη-υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων, που απασχολούνται σε επισκέψιμα οινοποιεία της κεντρικής Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν ανάγκη να καταρτιστούν, προκειμένου να επεκτείνουν τις ικανότητες τους στον τομέα της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών στον εναλλακτικό οινικό τουρισμό, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας υποδοχής στην εργασία τους.

 Η κινητικότητα θα διαρκέσει μία εβδομάδα  και θα  πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2018, σε μία ροή. Ως χώρα υποδοχής επιλέχθηκε η Γαλλία (Bordeaux), χώρα που αποτελεί κλασσικό πρότυπο για τις ευρωπαϊκές οινοποιητικές μονάδες. Ως φορέας υποδοχής επιλέχτηκε  ινστιτούτο εκπαίδευσης  με έδρα το Bordeaux, καθώς έχει να επιδείξει σημαντική συναφή εμπειρία. Οι δραστηριότητες κατάρτισης περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις σε επισκέψιμα φημισμένα chateaux με οινικές και γαστρονομικές δοκιμές, ξεναγήσεις σε αμπελοτόπια (σύνδεση με αγροτουρισμό), παρακολούθηση joint networking wine events,  συναφή  σεμινάρια σε ερευνητικά τμήματα πανεπιστημίων  και σχολές οίνου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν  πολιτιστικές επισκέψεις( μουσεία οίνου κλπ).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα:

http://enoake.gr/uplds/17_prosklisi_ekdilosi_endiaferontos.pdf

http://enoake.gr/uplds/18_aitisi_enoake_2017.docx

Μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, οι τελικοί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι:

  • Τζιβάνης Ιωάννης
  • Γρηγοριάδου Ελένη
  • Ζαχαρίας Νικόλαος
  • Κουτσογιωργάκης Αλέξανδρος
  • Αγάτσα Μαρία
  • Παπουτσής Γεώργιος
  • Χατζημιχάλης Παναγιώτης
  • Αργυρίου Δέσποινα
  • Χριστοφορίδου Αθηνά
  • Τσιλιλής Κωνσταντίνος

 

Το site βρίσκεται υπό κατασκευή.


E-mail: info@enoake.gr


Κατασκευή & Φιλοξενία Web Ideas