ΟινοΚεντρικά
τα Μεγάλα Κρασιά των Βουνών


Οινοποιϊα Απόστολος Λύκος

  
   
 
Η αληθινή ιστορία των πετυχημένων οινοποιών της Εύβοιας, μας φέρνει σαράντα χρόνια πίσω στην εποχή που πάνω στο νησί λειτουργούσαν μόνο ερασιτεχνικά πατητήρια και ανθούσε η χωρική οινοποίηση.

Η οικογένεια Λύκου σήμερα έχοντας ως σύμμαχο την τεράστια γαστρονομική της εμπειρία, εδώ και αρκετά χρόνια έχει μπει δυναμικά και στο οινικό κόσμο επενδύοντας σε νέο οινοποιείο, πίσω από το φημισμένο εστιατόριο.
 
Ψυχή της νέας αμπελοοινικής δραστηριότητας είναι ο Απόστολος Λύκος που οινοποιεί προσωπικά με φροντίδα και μεράκι όλα του τα κρασιά.

Οι εγκαταστάσεις της σημερινής οινοποιίας Λύκου στην περιοχή του Μαλακώντα περιλαμβάνουν σύγχρονα πνευματικά πιεστήρια, ανοξείδωτες δεξαμενές εξοπλισμένες με μανδύες ψύξης που εξασφαλίζουν τον θερμικό έλεγχο των ζυμώσεων, υπόγειες κλιματιζόμενες κάβες με δρύινα βαρέλια, και ξεχωριστή αίθουσα ισοβαρικής γραμμής εμφιάλωσης.

Στην καλαίσθητη αίθουσα γευσιγνωσίας ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τα κρασιά της οινοποιίας ξεχωρίζοντας αμέσως το ποικιλιακό άρωμα του λευκού κι ερυθρού Κεραστή, τις φρουτώδεις γεύσεις της τριλογίας των Πανσέλοινων, τη βανιλάτη και μεστή σύνθεση του Ηλιάτορα, καθώς και τις ρωμαλέες τανίνες του Κράτιστου. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πολλά υποσχόμενο ποικιλιακό Cabernet Sauvignon με ένα καλλίγραμμο σώμα, ξεσηκώνοντας κάθε κρεατικό από τη σχάρα.

Αξίζει λοιπόν να οργανώσετε μια ημερήσια εκδρομή στη μαγευτική Εύβοια γνωρίζοντας από κοντά τα υπέροχα κρασιά της οικογένειας Λύκου και τις γεύσεις του παραδοσιακού εστιατορίου που θα αφήσουν στο στόμα και την καρδιά σας την πιο γλυκιά αίσθηση.
 
Μαλακώντας Ερέτριας 34008 – Ν. Εύβοιας             
τηλ.: 22290 68222, 6932 406200

Επισκέψιμο : Ναι  
Ώρες επισκεψιμότητας : 9 – 15
Υπεύθυνος : Απόστολος Λύκος

Email : info@lykoswines.gr
Web site : www.lykoswines.gr
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το site βρίσκεται υπό κατασκευή.


E-mail: info@enoake.gr


Κατασκευή & Φιλοξενία Web Ideas